Fietsroute Appingedam

Leuk dat je deze fietsroute gaat verkennen! Op deze pagina vind je alle informatie over deze geweldige route en wat je moet weten om het spel te spelen. Het spel bestaat uit twee verschillende niveaus. Als je net begint met deze route, begin dan bij niveau 1. Als je al onderweg bent en niveau 1 hebt voltooid, vind je hier de code om door te gaan naar niveau 2!

Lengte route: 13 km en hier kun je (parkeren) en opstappen:

  • Eetcafe de Boerderij Oosterwijtwerd
  • Paviljoen Overdiep in Appingedam
  • Landgoed Ekestein

Vul de code in

Start direct met level 1

Op deze kaart zie je waar je allemaal langs fietst tijdens deze kinderfietsroute. Tijdens de route kom je speciale bordjes tegen, zoals die hier op de afbeelding. Als je deze bordjes volgt, fiets je de juiste route!

Let op: je kiest zelf waar je de route wilt beginnen en eindigen. Aan de getallen op de kaart, in de blauwe rondjes, kun je zien bij welke knooppunten je van start gaat. De getallen met de uitroeptekens laten de plekken zien waar je de opdrachten kan uitvoeren. Op deze plekken hangen ook speciale bordjes waar ‘Opdracht’ op staat. Het is belangrijk dat je de opdracht uitvoert die overeenkomt met het getal. Bijvoorbeeld: op de plek waar het getal 1 met het vlammetje staat, doe je opdracht 1. En niet opdracht 3 of 4 etc.

Kinderfietsroute appingedam

Let op! De route moet linksom gereden worden

Download je bestanden

Download de bestanden die je nodig hebt om het spel te spelen.

Kraak de code voor het volgende level!

Heb je alle opdrachten van level 1 goed uitgevoerd en alle letters verzameld? Mooi! Deze letters vormen samen een woord. Dat woord is een code waarmee je door gaat naar het volgende level. Vul het codewoord hieronder in en check de code!

Boekje vouwen

Heb je het levelboekje geprint of opgehaald? Goed zo, dan is de eerste stap gezet. Voor je op de fiets stapt, vouw je het papier, zodat het een écht boekje is. In deze video zie je hoe je dat doet.

voor ouders

Voor het fietsen van een kinderfietsroute is een meefietsende begeleider (groot)ouder nodig. Voor iedere fietsroute is een spelinstructie beschikbaar. Deze kun je hierboven downloaden.

De deelnemende kinderen voeren bij iedere opdrachtpunt een missie uit waarmee ze een letter kunnen verdienen. Als alle letters verzameld zijn, kunnen ze de code kraken op deze pagina.

Het is belangrijk om onderweg op veilige plekken te stoppen waar de kinderen de verschillende opdrachten kunnen uitvoeren. Deze veilig plekken zijn op de route aangegeven met bordjes waar ‘opdracht’ op staat. Hebben ze de opdracht goed uitgevoerd volgens jou? Mooi, dan krijgen ze een letter, die ze kunnen noteren in hun levelboekje.

De letters die de kinderen in hun levelboekje hebben opgeschreven, vormen samen een codewoord. Als jullie die code op de website invoeren, gaan jullie door naar het volgende level. En dat werkt dan weer precies hetzelfde. Je kunt dat level tijdens een volgend fietsrondje spelen. Heel veel plezier!

Psst! Merk je dat de kinderen wat moeite hebben met het ontcijferen van het codewoord? In de instructie voor spelbegeleiders staat de juiste code aangegeven. Zo kunnen ze toch door naar het volgende level.
Hebben jullie een level uitgespeeld? Laat hier weten wat je ervan vond. Zo help je mee om het spel nóg leuker te maken!

Ga naar enquete voor ouders
Volgend jaar een route met jouw toffe idee?
Wat vind je van de Kinderfietsroute? Heb je een tof idee voor de kinderfietsroute volgend jaar? Laat het ons weten! We gebruiken de tofste ideeën voor het nieuwe thema volgend jaar!