Fietsroute Westerwolde

Wat leuk dat je deze fietsroute gaat verkennen! Op deze pagina vertellen we je graag alles over deze geweldige route en wat je moet weten om het spel te spelen. Het spel bestaat uit twee verschillende levels. Als je net begint met deze route, kun je het beste starten bij level 1. Maar als je al onderweg bent en het eerste level hebt voltooid, kun je hier de code kraken om door te gaan naar level 2!

Lengte route: 16 km en opstarten kon op onderstaande plekken:

  • Camping Weddebergen  – Molenweg 2, 9698 XV Wedde
  • Molen Weddermarke Molenweg 9, Wedde
  • De Burcht Hoofdweg 7, 9698 AA Wedde

Vul de code in

Start direct met level 1

Op deze kaart zie je waar je allemaal langs fietst tijdens deze kinderfietsroute. Tijdens de route kom je speciale bordjes tegen, zoals die hier op de afbeelding. Als je deze bordjes volgt, fiets je de juiste route!

Let op:  je kiest zelf waar je de route wilt beginnen en eindigen. Op de volgende twee punten zijn parkeerplaatsen voor auto’s:

  • Knooppunt 28: De Burcht aan de Hoofdweg 7, 9698 AA Wedde
  • Knooppunt 29: Speeltuin Camping  Wedderbergen aan de Molenweg 2, 9698 XV Wedde

De getallen met de uitroeptekens laten de plekken zien waar je de opdrachten kan uitvoeren. Op deze plekken hangen ook speciale bordjes waar ‘Opdracht’ op staat. Het is belangrijk dat je de opdracht uitvoert die overeenkomt met het getal. Bijvoorbeeld: op de plek waar het getal 1 met het vlammetje staat, doe je opdracht 1. En niet opdracht 3 of 4 etc.

Kinderfietsroute Westerwolde

Download je bestanden

Download de bestanden die je nodig hebt om het spel te spelen.

Kraak de code voor het volgende level!

Heb je alle opdrachten van level 1 goed uitgevoerd en alle letters verzameld? Mooi! Deze letters vormen samen een woord. Dat woord is een code waarmee je door gaat naar het volgende level. Vul het codewoord hieronder in en check de code!

Boekje vouwen

Heb je het levelboekje geprint of opgehaald? Goed zo, dan is de eerste stap gezet. Voor je op de fiets stapt, vouw je het papier, zodat het een écht boekje is. In deze video zie je hoe je dat doet.

voor ouders

Voor het fietsen van een kinderfietsroute is een meefietsende begeleider (groot)ouder nodig. Voor iedere fietsroute is een spelinstructie beschikbaar. Deze kun je hierboven downloaden.

De deelnemende kinderen voeren bij iedere opdrachtpunt een missie uit waarmee ze een letter kunnen verdienen. Als alle letters verzameld zijn, kunnen ze de code kraken op deze pagina.

Het is belangrijk om onderweg op veilige plekken te stoppen waar de kinderen de verschillende opdrachten kunnen uitvoeren. Deze veilig plekken zijn op de route aangegeven met bordjes waar ‘opdracht’ op staat. Hebben ze de opdracht goed uitgevoerd volgens jou? Mooi, dan krijgen ze een letter, die ze kunnen noteren in hun levelboekje.

De letters die de kinderen in hun levelboekje hebben opgeschreven, vormen samen een codewoord. Als jullie die code op de website invoeren, gaan jullie door naar het volgende level. En dat werkt dan weer precies hetzelfde. Je kunt dat level tijdens een volgend fietsrondje spelen. Heel veel plezier!

Psst! Merk je dat de kinderen wat moeite hebben met het ontcijferen van het codewoord? In de instructie voor spelbegeleiders staat de juiste code aangegeven. Zo kunnen ze toch door naar het volgende level.
Hebben jullie een level uitgespeeld? Laat hier weten wat je ervan vond. Zo help je mee om het spel nóg leuker te maken!

Ga naar enquete voor ouders
Volgend jaar een route met jouw toffe idee?
Wat vind je van de Kinderfietsroute? Heb je een tof idee voor de kinderfietsroute volgend jaar? Laat het ons weten! We gebruiken de tofste ideeën voor het nieuwe thema volgend jaar!