Voor de ouders en begeleiders

Superleuk dat jullie de website van Kinderfietsroutes bezoeken en het spel gaan spelen! Op deze pagina vind je alles wat je als ouder/begeleider moet weten om het spel te kunnen begeleiden. Veel succes en vooral veel fietsplezier!

Kinderfietsroutes

Een Kinderfietsroute is een relatief veilige route van ongeveer 14 kilometer lang, speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Bij Kinderfietsroutes draait alles om een spannend verhaal, het uitvoeren van opdrachten, het kraken van een code en fietsplezier voor het hele gezin. Met de Kinderfietsroute houden we kids graag op een leuke, uitdagende manier in beweging én op de fiets!

Hoe het werkt

Op de website onder ‘Dit heb je nodig’ vind je alles wat je nodig hebt voor het spel. Print de algemene instructie, de spelinstructie (gelinkt aan het juiste level) en het levelboekje voor de kinderen. Vouw samen het levelboekje (hoe je dat doet, vind je onder ‘Vouwinstructie‘) en dan is het tijd om op de fiets te stappen. Tip: vergeet jullie pen niet voor het opschrijven van de code!

Geen printer? Geen probleem! Bij de Theefabriek in Houwerzijl ligt alles voor jullie klaar. Vraag bij de balie naar de Kinderfietsroute en je krijgt de juiste formulieren om het spel te kunnen spelen.

Bekijk onderweg waar de kinderen veilig kunnen stoppen om de verschillende opdrachten uit te voeren. Hebben ze het goed uitgevoerd volgens jou? Mooi, dan krijgen ze een letter, welke ze in hun levelboekje (die ze zelf hebben gevouwen) kunnen noteren. Vervolgens lees je ze de hint voor die bij de opdracht staat die de kids net hebben uitgevoerd. Hiervoor is jullie inlevingsvermogen van groot belang: zowel dat van jou als begeleider, als dat van de deelnemers aan het spel. De hints zorgen er namelijk uiteindelijk voor dat jullie samen het mysterie kunnen oplossen.

De letters die de kinderen in hun levelboekje hebben opgeschreven, vormen samen een codewoord. Wanneer jullie die code invoeren op de website (onder ‘Hoe het werkt’), gaan jullie door naar het volgende level. En dat werkt dan weer precies hetzelfde!

Dus:

  • Formulieren printen
  • Instructie van tevoren doorlezen
  • Samen het levelboekje vouwen
  • Pen mee
  • En op de fiets

Heel veel plezier!

Hebben jullie een level uitgespeeld? Laat hier weten wat je ervan vond, zodat je meehelpt om het spel nóg leuker te maken!

Ga naar de enquete voor ouders